Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hľadá sa Dankov chorobopis

.eugen Korda .názory

Predseda NR SR sa pomaly a isto prepracoval na miesto, ktoré patrí najobľúbenejšiemu slovenskému politikovi. Je jednotka. Ako je to možné?

Eugen Korda

napriek tomu, že on a jeho strana nepriniesli žiadnu zásadnú ideu, ktorá by mohla Slovensko posunúť k väčšej prosperite a spokojnosti občanov, voličský potenciál Slovenskej národnej strany v prieskumoch neustále narastá. Ak to bude takto pokračovať aj naďalej, má tento bývalý Slotov korunný princ (poskok) šancu, až príde ten správny čas vystriedať v kresle predsedu vlády Roberta Fica (alebo niekoho, kto ho v prípade predčasného odchodu z funkcie nahradí).

Čím to je, že je čoraz obľúbenejší? Danko nie je žiaden výnimočný rečník. Skôr naopak. Naši jazykovedci si musia pri počúvaní jeho prejavov trhať vlasy. My novinári sme si zvykli na jeho krkolomné vety, a tak sa väčšinou už ani nezasmejeme, keď sa mu podarí nejaký prečudesný slovný zvrat. A verte, stáva sa to často. On sám si túto vlastnosť s úsmevom nevinného chlapca priznáva a tým posmešným kritikom vyráža z rúk všetky tromfy.

„Danko cíti, že sa mu možnosť dosiahnuť to, o čom sa jeho večne opitému predchodcovi nemohlo ani snívať, približuje každým dňom.“

Takže rétorikou to nebude. Tak čo mu získava obľubu a voličov? Slušnosť? Danko neustále hovorí o slušnosti v politike, ale

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite