Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pokémoni Camus, Vrba, Wetzler a iní

.elena Akácsová .názory

Po Bratislave sa objavujú filozofi, spisovatelia a iné osobnosti a treba ich pochytať do svojich mobilov. Legalizuje vznešená myšlienka partizánske vylepovanie plagátikov?

Elena Akácsová

študent a občiansky aktivista Robert Mihály zverejnil včera na svojom fejsbúkovom profile streetartový projekt, o ktorom vraj uvažoval už dávnejšie, ale práve teraz je aktuálny aj ako odpoveď na mániu Pokemon Go:

„Po celej Bratislave sa začali objavovať plagáty s vyobrazeniami filozofov, spisovateľov a ďalších osobností. Pri každom z nich je QR kód a pomocou mobilného telefónu, respektíve zadarmo stiahnuteľnej aplikácie sa vám tak po načítaní tohto kódu zobrazí myšlienka, úryvok básne či odkaz na zdarma stiahnuteľnú knihu. Namiesto pokémonov (ako je teraz v móde) môžete chytať hodnotné myšlienky. Beauvoir, Fromm, Goldman, Bakunin, Kropotkin, Adorno, Camus, Vrba, Wetzler, Bondy, Ferlinghetti, Ginsberg, Luxemburg, Orwell a ďalší. Pochytajte všeckých!“

Až na reakciu istej Agi P., ktorá v skupine ZACHRÁŇME SLOVENSKO – AKTÍVNI OBČANIA zverejnila komentár, že: „tak toto je sila, Mihali ide bastardit Bratislavu kadejakymi zidovskymi a inymi „OSOBNOSTAMI", uz by sa naozaj malo zakrocit, a zastavit tu fetacku bagaz“, sú reakcie priateľov aktivistu mimoriadne pozitívne a radostné.

„Obdivujem ľudí, ktorí si dajú námahu a vyrobia niečo také nápadité, na druhej strane si vravím, použitie vznešených myšlienok celú vec predsa nelegalizuje.“

Aj mňa tento idealistický projekt nadchol. Až na jednu vec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite