Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Metrák Fica, gram Lajčáka

.andrej Bán .názory

Slová sú zákerné, vrátia sa vám nečakane. Dokonca aj vtedy, ak nie sú vaše. Uvedomil si to aj Miroslav Lajčák v ostrej debate s moderátorom Deutsche Welle Timom Sebastianom.

Andrej Bán

po prvé, necítim nijakú radosť ani škodoradosť. Opakovane – a zbytočne – som pred marcovými voľbami pozýval Fica na diskusiu o utečencoch a o islame. Pochopiteľne, nikdy na nič také nepristúpi, a to ani keby ho pozvala CNN či nebodaj Russia Today. Vie prečo, ja to viem tiež a vy to viete takisto. Jeho výroky založené na evidentnom princípe kolektívnej viny (je právnik, je si plne vedomý svojich slov) nie sú korektné či nekorektné, pravdivé či nepravdivé. Sú iba nehorázne. Neobháji ich nikto, ani zručný diplomat Lajčák, tým menej Fico samotný. Bolo iba otázkou času, keď sa to ukáže v plnej nahote. Stalo sa. Škoda, že až teraz, keď takmer nostalgicky spomíname na to, čo trepal Fico – v porovnaní trebárs s Kollárom alebo so Sulíkom.

„Z náznakov vieme, že s Ficom v tejto veci nesúhlasí. Diplomacia má svoje limity, ale niekedy je nutné zaujať jasný postoj.“

Po druhé, akokoľvek tú polhodinku programu Conflict Zone opakovane pozerám a počúvam, nemôžem tvrdiť – na rozdiel od kolegov komentátorov z iných médií –, že by Lajčák úplne pohorel.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite