Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Teror v Istanbule: Nevieš dňa ani hodiny

.andrej Bán .názory

Tie miesta dôverne poznám. Teraz sa s hrôzou pozerám na fotografie letiska v Istanbule po nočných explóziách a streľbe.

Andrej Bán

aktuálne správy hovoria o 36 mŕtvych a 147 ranených. Páchateľov zatiaľ polícia neodhalila, turecký premiér Binari Yildirim však otvorene hovorí o Islamskom štáte.

Kto chce vidieť v čine šialencov dôvody a súvislosti, môže teraz písať, že útok prišiel v atmosfére hystérie po brexite, v atmosfére Európy rozhádanej na téme migračnej krízy, v ktorej má, či chceme alebo nie, Ankara pre nás kľúčový zmysel. Čoraz väčší a podráždenejší samovládca, prezident Recep Tayiip Erdogan, sa zároveň pokúša dostať do normálu vzťahy s Ruskom (ospravedlnenie Putinovi za zostrelenie lietadla) a Izraelom. Zároveň turecká ekonomika tvrdo pociťuje pokles počtu zahraničných turistov o tretinu – teror v Istanbule na prahu sezóny tento trend iba zvýrazní.

Ale nie o tom chcem písať. Atatürkovo medzinárodné letisko je už dlhé roky moje najobľúbenejšie a najčastejšie tu prestupujem: na lety do Pakistanu, do Afganistanu, do Iránu, do Gruzínska a ďalších krajín. Je to moderné miesto so skvelými službami, výstavná brána medzi Európou a Áziou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite