Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový web, nová etapa .týždňa

.štefan Hríb .názory

Po rokoch, v ktorých sme sa sústredili na tlačený .týždeň a diskusiu .pod lampou, prichádzajú nové výzvy. Začali sme s knihami a mediálnou školou, teraz prichádzame s internetovým magazínom.

Štefan Hríb

Novú podobu stránky www.tyzden.sk sme pripravovali viac ako rok. Pracujeme totiž v skromných pomeroch, nemáme veľké internetové oddelenie ani zdroje na vývoj. Máme však desaťročnú skúsenosť, nápady a chuť posunúť sa ďalej.

Doteraz bol web .týždňa doplnkom nášho tlačeného vydania. Papierový časopis ostáva našou srdcovkou. Ale odteraz je ňou aj náš web. Našou snahou bude napodobniť úspech tlačeného .týždňa. Je to v našich podmienkach veľmi náročná výzva, ale iné si už nemáme právo dávať. Fero Múčka ju pred rokom prijal a prizval k nej aj Ivu Mrvovú.

Nechceme robiť povrchný web, ktorý žije z peny dní. Chceme stránku, ktorá bude inteligentne reagovať na svet okolo nás. Nebudeme sa preto s inými pretekať v senzáciách, populizme a šokujúcich záberoch. Nebudeme hulákať, budeme skôr načúvať.

Oproti nášmu starému webu je odteraz všetko nové. A nehovorím len o veľkorysej grafike, ktorú sme hľadali s Robom Cserem. Inak je postavené spracovanie kľúčových tém, inak budeme využívať bohatstvo papierového vydania, inak budeme pracovať s kvalitnými fotografiami, inak budeme reagovať na dôležité udalosti.

Celkom novú podobu dostanú naše videá. Vďaka vyzbieraným zdrojom od Vás, našich skvelých čitateľov a divákov, sme si za pár mesiacov vybudovali vlastné štúdio, kúpili novú techniku a prijali sme najlepšieho možného človeka, Mária Homolku, ktorý prišiel s ambíciou postupne vybudovať niečo ako .týždeň TV. V jeho spojení s Eugenom Kordom a viacerými talentovanými mladými ľuďmi vidím úzku, no overenú cestu k úspechu.

Nepríde to hneď, nie sme majstri sveta, mýlime sa a robíme chyby. Prosím Vás preto o istú trpezlivosť. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby náš nový web obstál.

www.tyzden.sk je nový otvorený priestor, do ktorého Vás s radosťou pozývam.

PS: Ak máte akékoľvek pripomienky, návrhy alebo nápady smerom k novej stránke, alebo ste si všimli nejaké chyby, napíšte mi na adresu hrib@tyzden.com. Ďakujem.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite