Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Členovia Sparks ma občas desia

.filip Olšovský .kultúra

Bol najmladším členom Franz Ferdinand. Potom sa skupina spojila s americkými Sparks a pribudli dvaja starší spoluhráči. Basgitarista Bob Hardy.

Členovia Sparks ma občas desia Boris Németh

.na tlačovej konferencii ste sa aj s ostatnými členmi kapely zhodli na tom, že vznik FFS nebol žiadnym náhlym rozhodnutím. Podľa vašich slov išlo o prirodzený proces hnaný vzájomnou náklonnosťou oboch kapiel. Som si istý, že existuje mnoho kapiel, ktoré sa navzájom obdivujú, no takmer nikdy nevytvoria spoločnú skupinu. V čom sú Sparks a Franz Ferdinand iní?
Dobrá otázka. (Ticho.) Možno je to tým, že sme o čosi dobrodružnejší než iné kapely. Sparks už dávnejšie nahrávali albumy, ktoré boli vskutku nekonvenčné aj pre svet popmusic. Dosť nás to inšpirovalo. Vznik FFS podľa mňa zapadá presne do tej nekonvenčnej cesty.

.tvrdíte o sebe, že napriek veľkému vekovému rozdielu vnímate členov Sparks ako svojich rovesníkov. Napriek tomu – neprichádza občas k momentom, keď sa ten odstup jednej generácie prejaví?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite