Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .kultúra

Treba vidieť, zažiť, zaskočiť si, vzdelávať sa a pozerať v telke.

Treba vidieť: Ukrajina. Ruže

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme predsedníčku Asociácie Divadelná Nitra Soňu Šimkovú požiadali o tip, čo si netreba na festivale nechať ujsť: „Teším sa na ukrajinské rebelky, Dakh Daughters Band. Nevidela som ich naživo, iba na internete, sú to dobre uletené mladé dievčatá. Myslím si, že ťažké veci treba takto podávať.“ Freak-kabaret, počas ktorého znie naliehavé volanie po mieri, láske a slobode v podobe bizarného mixu hudby a textu rôznych jazykov, kultúr a estetík. Táto ukrajinská ženská kapela sa po vystúpení na kyjevskom námestí Majdan stala jedným zo symbolov odporu proti potláčaniu ukrajinskej demokracie. Odvtedy hosťuje po celej Európe. V Nitre vystúpi 24. septembra.

http://www.nitrafest.sk

Treba zažiť: kinobus

Filmová prehliadka, ktorá v sebe prepája autobusový výlet, hodinu vlastivedy, premietania, prednášky a pohostinstvá sa tento rok zapletie s pôvabne zvlneným rozhraním medzi regiónmi Hont a Tekov (1.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite