Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Soňa Šimková: Držím sa hesla: Vydržať!

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Teatrologička Soňa Šimková učí na Divadelnej fakulte VŠMU a je predsedníčkou Asociácie Divadelná Nitra. Tvrdí, že jej úlohou spolu s ďalšími členmi je robiť zrkadlo riaditeľke festivalu. Súčasťou toho je i štúdia do publikácie k 25. výročiu festivalu.

„prepisujem“ dejiny slovenského divadla.

(Smiech.) Momentálne píšem o problematike kritiky a teórie pre Dejiny slovenského divadla v 20. storočí, ktoré vznikajú v Divadelnom ústave. Robím si výskum, rešeršujem, divadelný archív mám za rohom, za druhým rohom mám národné divadlo, dobre som si to vymyslela. Dejiny už boli napísané začiatkom 90. rokov, isteže, udalosti sa nemenia, teraz je však záujem napísať ich trocha inak, všímať si iné súvislosti, otvorenosť, interkultúrovosť, lebo Slovensko bolo vždy viacjazyčné, križovatkou kultúr.

sledujem hity zdravej výživy.

Tomu som pár rokov dozadu prepadla, už ma rodina hreší, že to je katastrofa. Pri mojom sedavom zamestnaní sa musím hýbať – denne aspoň hodinku chodím. Nebehám, to už by kĺby trpeli. S kamarátkou robíme turistiku v rámci Malých Karpát, máme chatu na Počúvadle, takže každoročne sa vždy prekonám a vyleziem na Sitno.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite