Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon: So Smerom sa nedá nezašpiniť

.michal Magušin .časopis .téma

Bývalý poslanec strany Most-Híd viní Bugára najmä za spojenectvo so Smerom. Sám sa necíti bližšie ani k SMK, ani k Mostu. Tvrdí, že slovenskí Maďari potrebujú lepšiu infraštruktúru, ale v dohľadnom čase sa jej asi nedočkajú. Zsolt Simon.

Zsolt Simon: So Smerom sa nedá nezašpiniť Boris Németh

Stala sa z Mostu už typická kšeftárska „eseročka“ smeráckeho typu?

Už pred voľbami som povedal, že si neviem predstaviť, že by som išiel do vlády so Smerom a zároveň sa nezašpinil kauzami, s ktorými je Smer spojený.

Je to teda už kšeftárska strana?

Vyzerá to tak.

Vnímate posun Mostu od založenia v roku 2009 až doteraz? V čom spočíval?

Pre kauzy ako Hedviga, zásah proti fanúšikom DAC v Dunajskej Strede či pre zákon o dvojakom občianstve Most v roku 2010 jasne povedal, že nebude vládnuť so Smerom.

Ako sa ten postoj mohol tak zmeniť?

Je to o vnímaní politika, čo si môže v politike dovoliť. A samovláda Smeru možno bola príliš lákavým príkladom toho, ako sa ,,dá vládnuť“.

Zlyhal Most-Híd aj v ambícii spájať Slovákov a Maďarov, čo stranu výrazne odlišovalo od SMK?

Keď sme zakladali Most, tak na prvej tlačovke, kde sme oznamovali začiatok zberu podpisov, sme deklarovali, že stranu zakladajú Maďari, ale bude tam priestor aj pre Slovákov. Nie ako teraz, keď sú v nej bývalí poslanci za Sieť. Teraz by som povedal, že strana je slovenská, ale zostalo tam miesto aj pre Maďarov. A slovenský volič sa podľa mňa obracal na Most preto, lebo hľadal alternatívu na pravej strane politického spektra. Teda nechcel vládu Smeru. To boli trebárs bývalí voliči SDKÚ, ktorí od kosti nenávidia Smer. Po vstupe do vlády so Smerom takýto volič od Mostu odíde.

Je Béla Bugár autoritatívny typ vodcu, ktorý má v strane všetko pod kontrolou?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite