Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Samuel Abrahám: Euro je vo Viedni iné ako v Bratislave

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Politológ Samuel Abrahám je rektor školy liberálnych štúdií BISLA a mieša sa do všetkého from Plato to plumbing (od Platóna po inštalatéra). Popri rektorských a učiteľských povinnostiach vydáva už dvadsať rokov aj časopis Kritika & kontext.

Samuel Abrahám: Euro je vo Viedni iné ako v Bratislave Boris Németh

učím rád, bez toho by som nemohol robiť byrokrata.

Bol som pri založení politológie na Slovensku, ale zlom nastal pred 20 rokmi, keď ma oslovil Péter Hunčík, či by som nezaložil Výberový vzdelávací spolok. Odmietol som, pretože som v Kanade končil doktorát z politickej filozofie, ale Hunčík je neodbytný, a tak tento rok oslávime 20 rokov spolku a 10 rokov BISLA. Keďže v Európe sú liberálne štúdiá nové a neznáme, založil som s Holanďanmi sieť podobných škôl ako BISLA. Program tvoríme podľa kréda, že najdôležitejší je študent, a nie učiteľ. Naozaj nezvyklé na kontinente, kde bakalári sú často aj pre slávne univerzity len zdrojom príjmu. Preto napríklad organizujeme workshopy, ako majú učitelia učiť, teda to, na čo sa doktoranti nikdy nepripravovali. Veď len prednášky a potom skúšky, to je ten najhorší spôsob výučby.

som posadnutý klasickou hudbou.

Veľa o nej čítam, veľmi počúvam, v emigrácii mi to „zachránilo“ život. Z hudby som čerpal energiu, ktorú som potreboval v samote toho iného sveta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite