Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Je Robert Fico podpriemerný?

.štefan Hríb .časopis .editorial

Sledujem to so smútkom, no už bez vášne. Vidieť v Mečiarovi a teraz vo Ficovi prijateľného koaličného partnera je zúfalé. Navyše tým zabíjame perspektívu lepšieho Slovenska.

keď počúvam uhýbanie politikov KDH a Sieť pri možnosti byť s Ficom vo vláde, neprekvapuje ma to. Menia podmienky, farbu aj dôrazy, ale nemenia podstatu – byť pri moci je viac než povaha onej moci. V tom sú mi nekonečne sympatickejší Lipšicova NOVA, Sulíkova SaS, Dostálovo OKS a dokonca aj nevoliteľný Matovič.

Ešte stále však neveriacky vnímam, ako sa aj ľudia mimo politiky snažia sami seba presvedčiť, že Fico je vlastne mainstreamový politik, že rozbitá pravica sa od neho až tak nelíši a že deliace čiary sa už vyrysovali inak.

Prosím vás, skúsme byť poctiví.

1. Elementárnym ovocím novembra 1989 je právny štát. Môžeme mať rôzne pohľady na dane či kompetencie Bruselu, ale opustenie právneho štátu ako základnej podmienky spravodlivosti musí ostať diskvalifikáciou na koaličnú spoluprácu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite