Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Richard Ďurana: Intelektuál má naštvať čo najviac ľudí

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Riaditeľom INESS-u je len preto, lebo jeden z troch spoluzakladateľov to musí mať napísané aj na vizitke. Nie sú len kolegovia, ale aj veľmi dobrí kamaráti naladení na rovnakej vlne. Spoločne pracujú na návrhoch zmien a reforiem, ktoré by urobili Slovensko lepšou krajinou pre život.

Doktorát mám z biochémie.
Na SAV-ke som pracoval na vývoji vakcín proti kandidóze, ale po založení INESS sme všetci pôvodnú robotu zanechali. Mal som zaujímavé ponuky aj zo zahraničia, doteraz ma veda baví, ale to, čo robím teraz, ma baví viac. Je to interaktívnejšie, mám pocit, že dokážem niečo zmeniť. Pri všetkom, čomu sa venujem, sa snažím zľahka posúvať okraje ľudského poznania.

Hranie na gitare sa so mnou ťahá od trinástich.
Trošku neskoro, ale veľmi ma to chytilo, chodil som aj na hudobnú, len som bol lenivý na to, viac sa venovať teórii a dnes mi to trochu chýba Za prvý zárobok z letnej brigády v Anglicku som si kúpil elektronickú gitaru. Tej sa nikdy nevzdám. Mám kapelu Space Recorder, s ktorou sme v roku 2009 hrali aj na Pohode. Potom sme sa načas stiahli a venoval som sa viac tvorbe ako hraniu na verejnosti. Teraz sme nabrali druhý dych a v obmenenej zostave sme znovu začali koncertovať.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite